Hoppa till sidans innehåll

West Coast Swing


Under den s.k. swingeran på 1920- till 1940-talet dansade man olika typer av Jitterbug över hela USA. Störst var Lindy hop som dansades i New york till swingmusik. Under andra världskriget kom Lindyhop också till Europa med de amerikanska soldaterna och gav senare upphov till danser som Boogie Woogie, Jive, Rock and roll och Bugg.

På USA:s västkust, Kalifornien, utvecklades Lindy hop till att bli mindre hoppig och mer sofistikerad och man började även dansa till annan slags musik så som country, rockabilly och rock'n'roll. Genom decenierna har West Coast Swing (WCS) fortsatt att följa musiktrenderna och dansas idag till den pop och rock musik som vi hör på radio och även country, swing, funk m.m.

Stegen är fortfarande likt Lindyhops men man dansar de flesta turerna inom en och samma fyrkant (slot). Typiskt för West Coast Swing är dess elastiska utseende och att man ofta leker och improviserar mycket nära musiken. WCS dansas oftast i en linjestil på dansgolvet.

Tack vare dess flexiblitet och öppenhet för andra dans och musikstilar är West Coast Swing både mångsidig och sofistikerad och erbjuder både frihet och utmaning till alla som älskar att dansa!

Dansen tillåter både följare och förare att improvisera steg när man dansar, vilket placerar West Coast Swing bland ett fåtal andra pardanser som uppmuntrar improvisation.

För att få en uppfattning om hur den kan dansas improviserad klicka på länken nedan:

 

West Coast Swing

 

Här visas hur man kan dansa till olika typer av musik: West Coast Swing

Uppdaterad: 04 AUG 2018 14:27

Postadress:
DK Swing - Danssport
Arabygatan 80
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: 047027880
E-post: This is a mailto link

Se all info