Hoppa till sidans innehåll

Smooth Fox & Jive med Tobias & Helena 7:e april!

2016-07-22 14:49
Återigen kommer Tobias till oss under en dag där han kör sitt koncept Smooth Fox och Smooth Jive. Den här gången följer dessutom Helena med. Det här är kursen för dig som verkligen älskar pardans och vill utvecklas ytterligare som dansare.
  • Uppdaterad: 2018-03-06 09:40

Tobias Wallin är väl för många mest känd för att ha varit med i hela 11 säsonger av Let's Dance. Han har en bakgrund som proffesionell tävlingsdansare med bland annat 6 SM-Guld på meritlistan.

Som sexåring började Helena Fransson sin karriär i Växjö men satsningen på dansen gjorde att hon 1997 flyttade till Stockholm. Från 1998 specialiserade hon sig på standarddans och hennes meriter på området är bla SM-guld, internationella pallplatser, flera år i landslaget samt representationer på EM och VM.

Våren 2006 startade TV4:s program Let´s Dance och hon har deltagit 5 säsonger som dansare och 5 säsonger som kostymör. Idag har Helena en professionell karriär tillsammans med Tobias Wallin med allt vad det innebär av shower, undervisning och tävlingar.

Idag är dansen ett heltidsjobb och en livsstil. ”Dansen har blivit mitt liv, något jag lever för och jag älskar varje del av det!”

Övrig fakta: Helena designar och syr sina egna dansklänningar, den första när hon var 12 år gammal

Det är verkligen inte varje dag som vi har så meriterade dansare på besök i Växjö. Ta chansen att få nya influenser att krydda din dans med. Observera att fokus är på pardans, så oavsett vad ni har dansat för disciplin tidigare, så kommer ni att få nya nyttiga kunskaper som kommer att utveckla dansen.

Kursen kommer att innehålla två olika danser, Smooth Fox och Smooth Jive. Presentation följer:

Smooth Fox är ett begrepp för en dans som påminner starkt om den klassiska socialdansen Foxtrot och mycket riktigt använder sig av dess grund. Däremot så handlar denna dans främst om att kunna föra vår partner på ett tydligt sätt och även att kunna bli förd. Men även utveckla förmågan att förflytta sig tillsammans i paret så dansen blir mjukare och mer flytande.

Vi har steg och figurer som vi utgår från men det är inte vad dansen handlar utan vi jobbar mer med musiken, känslan, rytmer och lead and follow. Dansen blir på så sätt innovativ och personlig då vi kan – med rätt förning – skapa helt egna steg utifrån de tekniker vi kommer att jobba med.

Denna dans kommer att lära er pardans ”punkt”. All teknik vi lär oss går lätt att applicera i alla pardanser med kroppskontakt. 

Smooth Jive är en dans som vi kan använda som ett komplement till Bugg, West Coast Swing eller klassisk foxtrot.

Vi använder oss av up-tempo dansen Jive men vi gör den till en mer socialt anpassad dans. Dansen bygger även här mycket på tekniken att föra och följa men ej med kroppskontakt utan genom armar och händer. Tekniker man kan applicera i alla pardanser som har en så kallad ”öppen hållning” (ej kroppskontakt m.a.o).

Även om vi kan dansa till både långsamt och snabbt tempo så kommer Musiken främst vara betydligt lugnare och ”swingigare” än klassisk Jive så dansen i sig blir som en soft, skön och harmonisk Swing-Jive.

En lekfull, innovativ och rytmisk dans.

Förutom ovanstående kurs ingår dessutom dans till Ballroom Band på kvällen plus en prova-på-kurs i Tiodans med Tobias och Helena inklusive en uppvisningsdans av detta duktiga par!

Lördagen den 7:e april i Swinghallen, Arabygatan 80, Växjö.

Preliminära tider:
Kl. 10.00 - 16.00 med avbrott en timme för lunch. Lunchen ingår inte i kurspriset men det finns flera alternativa lunchrestauranger inom ca. 5-10 minuter med bil.
Avprickning och fika från klockan 09:30

17.00 - 18.00 Prova-på-kurs i Tiodans inklusive uppvisningsdans

18.00 - 21.00 Ballroom Band spelar härligt svängig musik

Vi antar deltagare i turordning. Då det är pardans och vi önskar en jämn fördelning så parar vi ihop de som är singelanmälda. Parvis anmälda antas direkt.

Anmälan är bindande- se våra avbokningsregler på hemsidan. Ni kommer att få en bekräftelse på om ni blivit antagna.

Föranmälan krävs för detta evenemang via följande länk:

Föranmälan Smooth med Tobias & Helena

Pris för hela kursen inklusive fika är 550 kronor per person inklusive prova-på-kurs och dans till Ballroom Band på kvällen.

För den som erlagt träningsavgift för vårterminen 2018 i Dansklubben Swing är priset 450 kronor/person för kursen. 

Är du endast medlem i Dansklubben Swing så betalar du 500 kronor för kursen. 

Tänk på att notera eventuella allergier.

Varmt välkomna!

Postadress:
DK Swing - Danssport
Arabygatan 80
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: 0470-27880
E-post: This is a mailto link

Se all info