Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs i Argentinsk Tango 3:e november

2016-07-22 14:49
Vi kör återigen en kurs med Peter Buchar i denna underbara dans, som öppnar upp ytterligare en möjlighet för alla som vill utvecklas som dansare oavsett om man bara har dansat lite eller hållt på ett tag.
  • Uppdaterad: 2018-09-20 22:09

TANGO - harmoni och balans, njutning och passion.

Peter Buchar med partner visar en mjuk och enkel väg in i tangokänslan … in i upplevelsen av att du faktiskt dansar Argentinsk tango! Presentation av Peter hittar ni lite längre ner.  

Traditionell Argentinsk tango är långsam, sinnlig och vacker …  
En dans som för många skapar lugn och ro inombords.

Tidigare erfarenhet av tangodans ej nödvändig, och har du redan varit med på Peters tangokurser tidigare så är du också varmt välkommen . Han gör sitt bästa för att individanpassa undervisningen. Som alltid när Peter undervisar kommer känslan i första rummet, och den viktiga och nödvändiga tekniken vävs in allt eftersom. Om du aktivt dansar annan dans, som Foxtrot eller Bugg, kan du, genom att lära grunderna i tango, föra in en ny känsla, nya steg och ytterligare elegans i din dans.

Skorna bör helst ha läder eller mockasula. Hög klack för damerna är inte nödvändigt, men vill du prova, så medtag gärna de du eventuellt har. Om du och dina fötter så föredrar, så dansa i raggsockor! Det kan vara jätteskönt, skapar fint glid och öppnar för bra kontakt med fotsulan, vilket är viktigt i tangon.

På lördagen, direkt efter kursen, startar en guidad ”tangopraktika”, upplagd som social dans under några timmar. Då får vi också ta del av vissa speciella s.k. koder, som hör tangovärlden till.

Möjlighet finns också att via separat anmälan vara med på söndagen då vi kör en fortsättningskurs där vi höjer nivån, lär flera steg och turer som är typiska för tangon, och som du också, OM du vill, kan färga din övriga dans med. Vi välkomnar denna andra dag också erfarna foxare, som vill spetsa sin fox, och vi blandar den traditionella tangomusiken med alternativ musik.

Lördagen den 3:e november i Swinghallen, Arabygatan 80, Växjö.

Preliminära tider:
Kl. 10.00 - 16.30
Avprickning och fika från klockan 09:30

Kl. 16.30 och några timmar framåt "Tangopractica".

Vi antar deltagare i turordning. Då det är pardans och vi önskar en jämn fördelning så parar vi ihop de som är singelanmälda. Parvis anmälda antas direkt.

Anmälan är bindande- se våra avbokningsregler på hemsidan. Ni kommer att få en bekräftelse på om ni blivit antagna.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om inte tillräckligt många deltagare är anmälda 1 månad innan kursstart.

Föranmälan krävs för detta evenemang via följande länk:

Föranmälan Nybörjarkurs Argentinsk Tango

Pris för hela kursen inklusive lunch och all fika är 450 kronor per person.

För den som erlagt träningsavgift för höstterminen 2018 i Dansklubben Swing är priset 400 kronor/person för kursen. Du som går denna nybörjarkurs och sedan även går fortsättningskursen på söndagen erhåller en rabatt om 50 kronor på fortsättningskursen. 

Tänk på att notera eventuella allergier.

Varmt välkomna!

Peter Buchar är sedan länge en hängivet sökande, och passionerad tangodansare. Han har en bakgrund som  aktiv idrottsman, blev vid tidig ålder skidlärare, och tävlade för Svenska landslaget i Freetyleskidåkning under 5 år på 70-talet, följt av runt 25 års erfarenhet som Qigonglärare och Yogautövare. Tillika Mindfulnessinstruktör sedan många år, fokuserar Peter i sin dansundervisning på känslan, medvetenheten i rörelsen, och på kontakten med musiken och partnern. Han vill inspirera till ett subtilt lyssnande på kroppen och sinnet, för att skapa en alldeles egen upplevelse av Argentinsk tango.
Peter är också aktiv konstnär, och driver sedan 2013 sin skola Tangoharmoni i hemstaden Ulricehamn. http://tangoharmony.se/

Postadress:
DK Swing - Danssport
Arabygatan 80
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: 0470-27880
E-post: This is a mailto link

Se all info