Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs i Argentinsk Tango 17:e mars

2016-07-22 14:49
Vi kör återigen en kurs med Peter och Marianne i denna underbara dans, som öppnar upp ytterligare en möjlighet för alla som vill utvecklas som dansare oavsett om man bara har dansat lite eller hållt på ett tag.
  • Uppdaterad: 2018-01-21 22:18

TANGO - harmoni och balans, njutning och passion.

Peter och Marianne visar en mjuk och enkel väg in i tangokänslan … in i upplevelsen av att du faktiskt dansar Argentinsk tango! Presentation av Peter och Marianne hittar ni lite längre ner.  

Traditionell Argentinsk tango är långsam, sinnlig och vacker …  
En dans som för många skapar lugn och ro inombords.

Tidigare erfarenhet av tangodans ej nödvändig. Om du aktivt  dansar annan dans, som Foxtrot eller Bugg, kan du, genom att lära grunderna i tango, föra in en ny känsla, nya steg och ytterligare elegans i din dans.

Skorna bör helst ha läder eller mockasula. Hög klack för damerna är inte nödvändigt, men vill du prova, så medtag gärna de du eventuellt har.

På lördagen efter kursen, startar en guidad ”tangopraktika”, upplagd som social dans under 2-3 timmar. Då får vi också ta del av vissa speciella s.k. koder, som hör tangovärlden till.

Möjlighet finns också att via separat anmälan vara med på söndagen då vi kör en fortsättningskurs där vi höjer nivån, lär flera steg och turer som är typiska för tangon, och som du också, OM du vill, kan färga din övriga dans med.

Lördagen den 17:e mars i Swinghallen, Arabygatan 80, Växjö.

Preliminära tider:
Kl. 10.00 - 17.00
Avprickning och fika från klockan 09:30

Kl. 17.00 och några timmar framåt "Tangopractica".

Vi antar deltagare i turordning. Då det är pardans och vi önskar en jämn fördelning så parar vi ihop de som är singelanmälda. Parvis anmälda antas direkt.

Anmälan är bindande- se våra avbokningsregler på hemsidan. Ni kommer att få en bekräftelse på om ni blivit antagna.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om inte tillräckligt många deltagare är anmälda 1 månad innan kursstart.

Föranmälan krävs för detta evenemang via följande länk:

Föranmälan Nybörjarkurs Argentinsk Tango

Pris för hela kursen inklusive lunch och all fika är 450 kronor per person.

För den som erlagt träningsavgift för vårterminen 2018 i Dansklubben Swing är priset 400 kronor/person för kursen. Du som går denna nybörjarkurs och sedan även går fortsättningskursen på söndagen erhåller en rabatt om 50 kronor på fortsättningskursen. 

Tänk på att notera eventuella allergier.

Varmt välkomna!

Marianne Lingserius har dansat i hela sitt liv … allt från klassisk ballet och jazzdans i unga år, till danser som swing, jive, salsa och showdans. Den Argentinska tangon tog över henne helt för dryga 10 år sedan. 

Marianne vill dansa sin tango utan krav på prestation, snarare utvecklas i "harmoni med sig själv".

Allteftersom åren gått har hon med hjälp av klasser, privatkurser och resor runt om i Europa och Buenos Aires, utvecklat sina egna preferenser och sin egen stil, som senare mynnat ut i ett intresse att förmedla sina kunskaper och sin passion via undervisning. 
Marianne är också numera efterfrågad bland kvinnliga dansare som vill utveckla sin teknik. Hon är känd vida omkring för sina ”snabba fötter” !

Peter Buchar är sedan länge en hängivet sökande, och passionerad tangodansare. Han har en bakgrund som  aktiv idrottsman, blev vid tidig ålder skidlärare, och tävlade för Svenska landslaget i Freetyleskidåkning under 5 år på 70-talet, följt av runt 25 års erfarenhet som Qigonglärare och Yogautövare. Tillika Mindfulnessinstruktör sedan många år, fokuserar Peter i sin dansundervisning på känslan, medvetenheten i rörelsen, och på kontakten med musiken och partnern. Han vill inspirera till ett subtilt lyssnande på kroppen och sinnet, för att skapa en alldeles egen upplevelse av Argentinsk tango.
Numera driver Peter sin skola Tangoharmoni i hemstaden Ulricehamn. http://tangoharmony.se/

Postadress:
DK Swing - Danssport
Arabygatan 80
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: 0470-27880
E-post: This is a mailto link

Se all info